Студенти КВП НАУ на зустрічі з астронавткою NASA

Студенти кафедри військової підготовки прийняли участь у зустрічі з американською астронавткою Гайдемарі Стефанишин-Пайпер. Візит зіркової гості відбувся в рамках святкування Всесвітнього тижня космосу за підтримки Посольства США в Україні.

Гайдемарі Стефанишин-Пайпер зазначила: «Цим візитом я сподіваюсь надихнути вас вивчати світ інженерії, фізики тощо, можливо серед вас майбутні космонавти. Згадую часи коли була студенткою, тоді навіть і не мріяла бути астронавткою. Я навчалася на інженерному. Проваливши тест на пілота, спробувала знову, і знову і  мене таки відібрали до NASA». Вона розказала про складнощі відбору, тренування на землі, особливості будівництва станції у відкритому космосі. Також Гайдемарі поділилась враженнями від польотів та перебування на Міжнародній космічній станції (МКС), про особливості роботи екіпажу МКС.

Завершуючи виступ, вона сказала, що сьогодні розповіла історію свого  життя, а від молоді залежить якою буде їхня історія. «Вже сьогодні ви повинні визначитись що плануєте робити, яка ваша ціль через 10, 20, 30 років».

Астронавтка відповіла на запитання студентів, провела автограф-сесію та зробила численні фото на згадку.

Пропонуємо переглянути: