Науково-педагогічні працівники предметно-методичної комісії РЕМОНТУ ТА ЕКСПЛУАТАЦІЇ ЛІТАКІВ, ВЕРТОЛЬОТІВ ТА АВІАЦІЙНОГО ОЗБРОЄННЯ

 

Голова ПМК

Доцент кафедри

ЄГОРОВ Сергій Никонорович

кандидат технічних наук, старший науковий співробітник

Народився 3 вересня 1968 року. Закінчив Пермське військове авіаційно-технічне училище за спеціальністю «Авіаційне озброєння». Після закінчення училища з 1988 року проходив службу у стройових авіаційних частинах на посаді старшого техніка розрахунку авіаційно-технічного загону з авіаційного озброєння. У 1991 році вступив слухачем до Київського Вищого військового авіаційно-інженерного училища, який закінчив у 1995 році за спеціальністю «Озброєння літальних апаратів». З 1995 по 1998 рік навчався в очної ад`юнктурі Київського інституту  ВПС, після закінчення якої був призначений викладачем факультету підготовки молодших спеціалістів Київського інституту ВПС. У 1999 році рішенням спеціалізованої вченої ради КІВПС присуджена наукова ступінь кандидата технічних наук. З 2000 р. призначений на посаду старшого наукового співробітника науково-дослідного відділу Наукового центру ВПС. У квітні 2005 року рішенням Вищої атестаційної комісії України присвоєне вчене звання старшого наукового співробітника. У 2006 року призначений на посаду начальника науково-дослідного відділу розробки та модернізації авіаційного озброєння у Державному науково-дослідному інституті авіації. Після звільнення у запас з лав ЗСУ у 2007 році займав посаду доцента кафедри, професора кафедри ФПОЗ НАУ. Підполковник запасу. На посаді завідуючого кафедри ФПОЗ НАУ з 2008 2013 рік. З 2013 по т.ч. доцент КВП – голова ПМК.

Викладає дисципліни: «Авіаційні засоби ураження», «Бортові комплекси авіаційного озброєння», Експлуатація і ремонт авіаційного озброєння».

Доцент кафедри

ТАПОЛ Михайло Володимирович,
кандидат технічних наук, доцент

Народився 16 серпня 1964 року. Закінчив Васильківське військове авіаційне технічне училище за спеціальністю «Літаки і двигуни». Після закінчення проходив службу на посадах: старшого техніка групи регламентних робіт засобів радіоелектричної боротьби, старшого техніка групи регламенту та ремонту літаків, начальника групи регламенту та ремонту літаків. У 1990 році поступив слухачем до Київського вищого військового інженерно-авіаційного училища, яке закінчив у 1994 році за спеціальністю «Літальні апарати та силові установки». Після закінчення займав посаду інженера-оператора ІАС ескадрильї та заступника командира авіаційної ескадрильї по ІАС. У 1995 році вступив до очної ад’юнктури Київського інституту ВПС. Після закінчення ад’юнктури у 1998 році призначений молодшим науковим співробітником науково-дослідної лабораторії (катологізації). З 1999 по 2002 роки займав посаду наукового співробітника, старшого наукового співробітника науково-дослідної лабораторії (катологізації) науково-дослідного відділу. У 2002 році рішенням спеціалізованої вченої ради НЦ ВПС присуджена наукова ступінь кандидата технічних наук. З 2002 року призначений на посаду начальника кафедри ФВП НАУ, яку займав до 2007 року. У 2006 році рішенням атестаційної колегії МОН присвоєне наукове звання Доцент. Після звільнення у запас з 2007 по 2008 роки займав посаду завідуючого кафедри ФПОЗ НАУ. Полковник запасу. З 2008 року по 2013 рік професор кафедри ФПОЗ НАУ. З 2013 по т.ч. доцент КВП НАУ. Викладає дисципліни: «Військові літальні апарати», «Авіаційна техніка», «Експлуатація і ремонт бойової авіаційної техніки».

Старший Викладач кафедри
ДОРОШЕНКО Юрій Анатолійович

Народився 7 червня 1960 року. Закінчив Васильківське військове авіаційне – технічне училище за спеціальністю «Літаки і двигуни». Після закінчення училища у 1980 році був направлений у стройові авіаційні частини, де займав посади техніка літака, начальника ТЕЧ ланки, начальника групи обслуговування парашютно – гальмівних систем. З 1989 року навчався в Київському вищому військовому авіаційно-інженерному училищі, яке закінчив у 1993 році за спеціальністю «Літальні апарати і силові установки». З 1996 року займав посаду старшого викладача кафедри Факультету військової підготовки Київського міжнародного інституту цивільної авіації. У 1994 році призначений на посаду викладача, а у 2005 році на посаду доцента кафедри Факультету військової підготовки НАУ. Після звільнення у запас з лав ЗСУ у 2005 по 2013 рік старший викладач кафедри факультету підготовки офіцерів запасу НАУ. З 2013 року по т.ч. старший викладач КВП НАУ. Підполковник запасу. Викладає дисципліни: «Авіаційна техніка», «Військові літальні апарати», «Експлуатація і ремонт бойової авіаційної техніки».