Студенти кафедри військової підготовки на телеканалі “Прямий”

Гімн України пролунав у відкритому космосі: завдяки кому?

Герой України, перший і єдиний астронавт незалежної України, льотчик-випробувач 1-го класу, космонавт, генерал-майор авіації, наша гордість – усе це про людину, яка полетіла у космос з українським прапором і виконала завдання українського уряду, а український гімн вперше пролунав у відкритому космосі.

24 січня 2019 року студенти Національного авіаційного університету разом зі студентами кафедри військової підготовки взяли участь у ток-шоу “18+”, присвяченому першому космонавту України Леоніду Каденюку на телеканалі “Прямий”.

Дружина, син, колеги, друзі Леоніда Костянтиновича поділилися думками, історіями про цю дивовижну людину. Вони розповіли, що якби була можливість полетіти на Марс в одну сторону – Леонід би полетів. Такі слова обумовлюють те, що Л. Каденюк обожнював свою справу і був готовий на все. Його Місія – Космос. Саме таку назву має книжка легендарного українського космонавта.

На запитання : “В чому секрет вашого успіху?” Леонід відповідав, що ніякого секрету немає. Все абсолютно просто: треба мати мету і багато працювати. Ось і весь секрет!

Щиро дякуємо Леоніду Костянтиновичу за його неоціненний внесок в український космос. Завдяки йому, ми із гордістю можемо сказати, що Україна – космічна держава!

Пропонуємо переглянути: